Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά

Ασύρματο Ηλεκτρικό ρεύμα

Δεν είμαστε σίγουροι ότι το έχετε ξανακούσει αυτό, αλλά εκτός από όλα τα υπόλοιπα που ανακάλυψε ο Nicola Tesla, ανακάλυψε επίσης ότι η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μεταδοθεί ασύρματα! Τι υπέροχη ιδέα ήταν αυτή! Ακόμα και σήμερα, ακούγεται λίγο σαν επιστημονική φαντασία στα αυτιά μας (αν ο Tesla δεν ήταν ταξιδιώτης στο χρόνο, δεν είμαι σίγουρος ποιος θα μπορούσε να γίνει ποτέ…)!

Φανταστείτε ΟΛΑ τα ηλεκτρικά καλώδια να εξαφανίζονται επιτέλους από προσώπου γης! Λοιπόν, έχει ήδη ξεκινήσει. Ας ρίξουμε μια ματιά στο ΠΩΣ είναι δυνατό κάτι τέτοιο.

Για να κατανοήσουμε τον ασύρματο ηλεκτρισμό, πρέπει πρώτα να αναφέρουμε το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), το οποίο ανακάλυψε επίσης ο Tesla. Το AC είναι η ροή των ηλεκτρονίων μέσω ενός αγωγού που εναλλάσσεται εμπρός και πίσω. Ο Τέσλα γνώριζε ότι όταν εναλλάσσετε ρεύμα δημιουργείτε ένα μαγνητικό πεδίο. Αντίστροφα, εάν ταλαντώσετε ένα μαγνητικό πεδίο και μετακινήσετε ένα καλώδιο μέσα σε αυτό, αυτό το σύρμα θα άγει εναλλασσόμενο ρεύμα.

Τώρα, ας φανταστούμε έναν πομπό που μετατρέπει το AC σε μαγνητικό πεδίο. Η συσκευή μας θα πάρει το πεδίο και θα το μετατρέψει ξανά σε AC. Είναι μια απλή και όμορφη ιδέα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέσω ενός συγκεκριμένου φαινομένου, που ονομάζεται μεταφορά ενέργειας μέσω μαγνητικού συντονισμού.

Όλα τα μαγνητικά πεδία δονούνται με συχνότητα συντονισμού. Εάν δύο κοντινά πεδία έχουν την ίδια συχνότητα συντονισμού, μεταφέρουν ενέργεια πολύ αποτελεσματικά σε μεγάλες αποστάσεις. Χωρίς αυτό το φαινόμενο, η ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια δεν θα μεταδίδεται αρκετά μακριά ώστε να είναι χρήσιμη.

Στον ασύρματο ηλεκτρισμό, ο πομπός και η συσκευή δονούνται με την ίδια συχνότητα συντονισμού. Αυτό δεν ήταν εύκολο έργο για τον Tesla, αν και το 1899 τροφοδότησε 200 λαμπτήρες από 26 μίλια μακριά.

Με τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, η ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά με μεγάλο κρότο. Απλώς φανταστείτε πομπούς που μοιάζουν με κορνίζες που παρέχουν ρεύμα στο φως και φορητούς υπολογιστές ή φορτιστές τηλεφώνου που ξεκινούν να φορτίζουν το τηλέφωνό σας ακριβώς όταν κάθεστε στο γραφείο σας.

Ατελείωτες δυνατότητες γεννιούνται, από έναν πραγματικά σπουδαίο οραματιστή!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε μια σύντομη ανάλυση των αγαπημένων σας θεμάτων στις επόμενες αναρτήσεις μας.

Μέχρι τότε, να δούμε τι θα αλλάξει!

Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά

Σχολιάστε ελεύθερα!

Επόμενη σελίδα Συνεχίστε την ανάγνωση *

11 + nine =

elEL